7 Şubat 2018 Çarşamba

HDP Kongresi ve Demirtaş’ın Tekrar Başkan Seçilmesi İçin Kampanya İmzacıları

Bilindiği gibi Kongre’de Selahattin Demirtaş’ın tekrar başkan seçilmesi için bir imza kampanyası başlatmıştık. Birkaç gün sonra HDP Kongresi toplanacak. Bu nedenle imzacılar listesini ve kongreye hitaben yazılmış karar tasarısını artık HDP’ye iletmek ve tekrar kamuoyuyla paylaşmak gerekiyor.
Kampanya 11 Ocak 2018’de, yani 11 Şubat’ta toplanacak HDP Kongresi’nden tam bir ay önce başladı. (Bunun yanı sıra, birbirinden bağımsız ve neredeyse eş zamanlı olarak, daha önce haklarında bilgi verdiğimiz başka kampanyalar da başlamıştı.)
Kampanya’nın muhatabı HDP kongresi idi ve istek şöyle ifade edilmişti:
“(11 Şubat 2018) HDP KONGRESİ
Değerli HDP üyeleri ve Kongre Delegeleri,
Selahattin Demirtaş'ın tekrar başkan seçilmesi bir personel veya örgüt sorunu değil, bir politika, yani strateji ve taktik sorunudur.
Hapiste olan ve sembolik bir anlam kazanmış Demirtaş'ın yerine başkasının seçilmesi, telafi edilmesi çok güç ve yanlış bir politik karar ve adım olacaktır.

Dolayısıyla Demirtaş'ın başkanlığı sorunu, diktatörlüğe karşı demokrasi mücadelesinde parti politikasının ne olacağı bağlamda tartışılmalıdır. Örgütsel veya personel sorunları başlığı altında değil.
Demirtaş'ın kendini aday göstermemesi, bizlerin onu aday göstermeyeceğimiz veya gösteremeyeceğimiz anlamına gelmez.
Bu nedenle tamamen politik gerekçelerle Demirtaş'ı aday olarak öneriyoruz ve delegelerden oylarını bu yönde kullanmalarını talep ediyoruz.
Ayrıca bu oylamanın har türlü şaibeden uzak olması için, gizli oy ve açık sayımla yapılmasını da öneriyoruz.
Selahattin Demirtaş Tekrar Başkan Seçilmelidir Kampanyası İmzacıları”

Ayrıca imza sayfasında kampanya şöyle tanıtılmıştı:
“Bu niyetle yapılmasa bile:
Demirtaş'ın tekrar başkan seçilmemesi iktidarın her türlü kanunu ayaklar altına alan politikasının fiili meşrulaştırılması ve olağanlaştırılması anlamına gelecektir.
Demirtaş'ın başkan seçilmemesi Türkiyelileşme projesinin terki olarak anlaşılacaktır.
Demirtaş'ın başkan seçilmemesi, demokrasi mücadelesini zayıflatır ve politik olarak son derece yanlış bir hamle olur.
Bunun için:
Selahattin Demirtaş HDP kongresince tekrar başkan seçilmelidir.
Seçilebilmesi için Selahattin Demirtaş'ı başkanlık için adaylığa öneriyoruz.
Ayrıca oylama kapalı oy açık sayım ile yapılmalıdır.”
Araya giren Afrin saldırısı nedeniyle konu iter istemez dikkatlerden uzaklaştığı ve gerekli güncellemeler yapılamadığı için, Kampanya potansiyel imzacılarının çoğuna da ulaşamamış olmasına rağmen kadar kampanyayı 4539 kişi imzalamış bulunuyor. (Aynı amaçla bundan bağımsızca açılmış kampanyalarla birlikte beş binden fazla imzacının Demirtaş’ın tekrar başkan seçilmesi için talepte bulunduğu kolaylıkla söylenebilir.)
Bu kampanyada Change.Org’un yolladığı resmi imzacı listesi pdf dosyası olarak şu adresten indirebilir ve doğruluğunu ve gerçekliğini kontrol edebilir.
Bu liste en azıdan “ıslak imza” kadar geçerlidir.
Bu kodla da indirebilirsiniz.
Bu listeyi kampanyaya imza veren HDP delege ve üyelerinin mümkünse basarak hem üyelere dağıtmalarını, hem de kongre divanına sunmalarını diliyoruz.
Change Org imzacı listesini PDF dosyası olarak yolluyor. Bu nedenle Word dosyasına çeviremedik. Dolayısıyla bu imzacı listesini aşağıya koyamıyoruz.
*
Bu vesileyle kongre öncesinde çıkan bazı haberlere değinelim. Örneğin Artı Gerçek gazetesinde şöyle bir haber var:
06 şubat 2018 - 16:51
Kongreye hazırlanan HDP'de eş başkanlık arayışında sona gelindiği öğrenildi.
ARTI GERÇEK- Selahattin Demirtaş'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından başlayan eş başkanlık arayışında sona gelindi. HDP'nin aynı zamanda eş başkan adaylarını belirlemek için oluşturulan Mutabakat Komisyonu'nda iki ismin öne çıktığı öğrenildi.
Daha önce Ayhan Bilgen ve Mithat Sancar adının geçtiği erkek eş başkan adayları arasında HDP İstanbul Milletvekili Sezai Temelli isminin öne çıktığı belirtildi. Temelli isminde HDP bileşenleri ve destekleyicilerinin uzlaştığı öğrenildi.
Kadın eş başkan adayları arasında ise daha önce de adı ön plana çıkan Pervin Buldan'da karar kılındığı ifade edildi. İstanbul Milletvekili olan Buldan, Meclis Başkanvekilliği görevine de devam ediyor.”
Bu satırlarda yapılanın adı haber ya da gazetecilik değildir. Birtakım söylentileri haber yapmak ve hem de hiçbir somut kaynağın adını vermeden yapmak ve de altına hiçbir imza koymamak, ancak manipülatif bir alam taşıyabilir.
Bu tür haberlerin Artı Gerçek gibi bir yayında yer alması ise çok daha düşündürücüdür.
Biz şahsen bunu protesto ediyoruz.
Bir Artı Gerçek yazarı olan ve bu gibi konularda sürekli uyarılarda bulunan Ragıp Duran’ın yazılarının bizzat Artı Gerçek yazarları ve redaksiyonunca ciddiye alınmamış olması düşüdürücüdür.
Dileriz hem bu tür haberler doğru değildir hem de bu tür haberleri yapanlar ve yayanlar bir daha böyle sorumsuz davranışlarda bulunmazlar.
7 Şubat 2018 Çarşamba
Demir Küçükaydın
Bloglar:
Video:
Podcast:
İndirilebilir kitaplar:
Bu yazı ilk olarak şurada yayınlandı:


Hiç yorum yok: