26 Ocak 2018 Cuma

Türk Haber Kaynakları Afrin’deki Fiyaskoyu İtiraf Ediyorlar

Aşağıda Wikipedia’nın Suriyede’ki güçlerin hakim olduğu alanları, savaş noktalarını detaylı olarak açıklayan bir haritası yer alıyor. Yıllardır Suriye’deki savaşa ilişkin en güvenli bilgilerin alınabileceği tarafsız bir kaynaktır. İnternet adresi şöyledir:
İşte bu haritada ne görüyoruz?
Saldırının başlamasından beri bir hafta geçmiş olmasına rağmen, NATO’nun ikinci büyük ordusu olan Türk ordusu ve onun mayın eşeği olan cihatçı çeteler (Türkiye’nin sözüm ona laik ulusalcılarını bu cihatçılarla aynı safta dövüşmek hiç rahatsız etmiyor)  sadece üç dört noktada derinliği birkaç kilometreyi aşamayan birkaç küçük cebi ele geçirebilmiş bulunuyor.
Haritada görüldüğü gibi, Türk basınının yansıttığının aksine ortada bir askeri başarı değil, bir fiyasko bulunmaktadır.
Düşünün ki, Afrin şehri ve civarı eni boyu 30-40 kilometreyi aşmayan, nüfusu 700.000 ila 1.000.000 milyon arasında, Türkiye’nin orta boy bir kasabasından daha büyük bir yer değildir.
Buna rağmen NATO’nun yarım milyonluk ikinci büyük ordusu tüm uçakları, tankları, zırhlıları, topları, helikopterleri, mayın eşekleri olarak kullandığı cihatçılara rağmen neredeyse hiçbir askeri başarı bile kazanabilmiş değildir. Bütün propaganda boştur.

Demirtaş’ın Tekrar Eş Başkan Seçilmesi İçin İmza Kampanyaları Hakkında Son Bilgiler

Afrin’e saldırı nedeniyle son günlerde ilgilenemediğimiz Demirtaş’ın başkan seçilmesiyle ilgili imza kampanyasına katılıma ilişkin en son bilgiler.
HDP Demokrasi Platformu’nun başlattığı imza kampanyası şu ana kadar 4472 imza almış durumda. Afrin saldırısının bütün dikkatleri üzerinde toplaması nedeniyle son günlerde konu gündemden uzaklaşmış ve unutulmuş bulunuyor. Bu nedenle normal koşullarda 5000 hedefine ulaşmak işten bile değilken buna ulaşılabilmiş değil. Lütfen imza kampanyasına katılarak en az 5000 imzayı toplayalım ki kongreye en az 5000 imzalı bir teklif sunulabilsin.
Bu kampanyayı imzalamak için şu linki tıklayınız: