23 Şubat 2023 Perşembe

Beyaz Bir Bayrağın veya Bayraksız, Slogansız, Pankartsız Biçimlerin Niçin ve Nasıl Birleştirici ve Radikal Olduğu Üzerine Bazı Yazılar

Dün (22.02.2023) yaptığımız videoda deprem yardımlarında siyasi veya başka kimlikleri göstermenin yanlışlığı ve o bağlamda bunun aslında geniş anlamda gerçek doğru politika olduğuna değinmiştik. Bu vesileyle bu konuda yazdığımız bazı yazıları da linkleri ve tarihleri ile paylaşarak konuya ilgi duyup derinleşmek isteyenlere kaynakları derli toplu sunmuş olalım. Her yazının başlığı yazının linkini de içermektedir. Tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz.

23 Şubat 2023 Perşembe

Seçim - Deprem - Sivil Toplum Örgütleri - Devlet - ABD'nin Sabotajı - Beyaz Bayrak

Bu videoda Sırasıyla Başkanlık seçimi için hangi taktik uygulanmalı konusundaki yazılarımızın kısa özeti ve hedefi, Bundan sonra geniş katılımlı videolar çekme programı, Sivil Toplum Örgütleri, Devlet ve Öne çıkan kişiler - ABD'nin Kuzey Akımına Sabotajı - Berlin'deki Barış Yürüyüşü - Beyaz Bayrak - İhsan Eliaçık'ın Tavrı ve ona eleştirinin yanlışlığı

22 Şubat 2023 Çarşamba

Din, İslam, Alevlik vs. Üzerine Yazılmış Bazı Yazılarımın Bir Listesi, İlgi duyabilecekler için

Din Nedir?

https://demirden-kapilar.blogspot.com/2013/05/din-nedir.html

*

Marksizm ve Din (1) - Klasik Marksizm'de Din Kavramı

https://demirden-kapilar.blogspot.com/2014/01/marksizm-ve-din-1-klasik-marksizmde-din.html

*

Marksizm ve Din (2) - Modern Marksizmde Din Kavramı ve "Zındık Marksizmin" Katkıları

https://demirden-kapilar.blogspot.com/2014/01/marksizm-ve-din-2-modern-marksizmde-din.html

*

21 Şubat 2023 Salı

Milletler ve Milliyetçilik Nedir? 16 Şubat Perşembe akşamı yapılan Sunum

Milletler ve Milliyetçilik Nedir? Renkler ve Pencereler Grubunda 16 Şubat 2023 Perşembe akşamı birçok izleyicinin online katılımıyla yapılan sunumun videosu. Bu sunumda aslında Marksizmin Yeniden İnşası - Uluslar ve Ulusçuluk Teorisine Giriş başlığı altında bir seri yazı olarak ve daha sonra da dijital kitap olarak yayınladığım yazıların kısa bir versiyonu sayılabilir.

16 Şubat 2023 Perşembe

"Milletler ve Milliyetçilik Nedir?" Konulu Sunum

Değerli Arkadaşlar, "Renkler ve Pencereler" grubunun düzenlediği "Perşembe Söyleşileri" serisinde bu hafta, 16 Şubat Perşembe akşamı, Türkiye Saati ile 21.00 - 23.00 arasında "Milletler ve milliyetçilik Nedir?" konulu bir sunum yapacağım ve sonra da tartışılacak. Epeydir geliştirdiğim tezlerimi bu vesileyle açıklamak ve tartışmak isterim. Dilerim ilgi duyan herkes katılır ve verimli bir tartışma olur. Toplantının linki Perşembe günü gruba iletilecek. Link üzerinden katılmak mümkün. Bu nedenle şimdiden bu toplantıyla ilgili olarak açılmış olan “Milletler ve Milliyetçilik” isimli WhatsApp grubuna katılırsanız, hemen haberiniz olabilir ve katılabilirsiniz. Gruba katılma linki:

https://chat.whatsapp.com/GVeKplFfZQR7u53yKYS7wo

Toplantı konusuyla ilgili iki kitap (“Marksizm Milletler ve Milliyetçilik (Sosyalizmin Milliyetçilikle İmtihanı)” ve “Uluslar ve Ulusçuluk Teorisine Giriş”) PDF ve EPUB formatlarıyla, konuyla ilgili bir Power Point Sunumu, Konunun Önemine ilişkin kısa açıklama ve Sunumu yapacak olanın biyografisi, kitaplarının listesi ve adreslerini içeren dosyalar şuradan indirilebilir:

https://disk.yandex.com.tr/d/vYwOd-dQIh3aHA

7 Şubat 2023 Salı

Deprem, Başkanlık Rejimi, Başkan ve Seçimler

Erdoğan hiç görünmüyor.

Bir ihtimal hasta olabilir.

Belki de akla bile gelmeyecek başka neden vardır.

Bilmiyoruz.

Böyle bir felakette bile günlerce ortalıkta görünmemesi ve sesinin çıkmaması her halükarda ortada normal bir durum olmadığını gösteriyor.

Herkes canının derdine düştüğünden veya canının derdine düşenlere destek olmak için bir şeyler yapmak için çırpındığından bu garip duruma dikkati çeken pek bulunmuyor.

Hele ki, Erdoğan gibi, güç ve iktidarı elinde bulundurmak için hiçbir fırsatı kaçırmayacak, böyle bir felakette bile, kendisine karşı oluşmuş memnuniyetsizliği amorti etmek için “Allah’ın bir lütfu” olarak görecek bir insanın ortalıkta görünmemesi, sesinin çıkmaması garip değil mi?

4 Şubat 2023 Cumartesi

“Millet İttifakı” Yenilgiye, HDP Hezimete Gidiyor - “Millet İttifakı” Yenilgiden, HDP Hezimetten Nasıl Kurtulabilir?

Başlığın zorladığı şu soruyla başlayalım.

Peki neden Millet İttifakı yenilgiye gidiyor da HDP hezimete?

Muhalefetin yenilgisi, Millet İttifakının da HDP’nin de yenilgisi olacak, aynı sonuç Millet İttifakı’nda yenilgi sonucuna yol açarken neden HDP’de hezimet sonucuna yol açsın ki? Bunda bir mantıksızlık yok mu?

Yok.

Aynı olgunun farklı özneler için farklı sonuçlar vermesinin iki nedeni var.

3 Şubat 2023 Cuma

Muhalefeti Yenilgiden, Demokratları Hezimetten Kurtarmak İçin Kampanya

"Söyledim ve kendimi kurtardım" diyordum son yazının son cümlesinde. Söylenecekleri söyledim ve günah benden gitti anlamında.

Vicdanım rahat.

Kendimi kurtardım ama HDP’yi, Muhalefeti ve insanların geleceğini de kurtarmak gerekiyor. Beklemek bize yakışmaz. Yanan eve, ya da bataklığa girmek ve kurtarmak için her şeyi yapmak gerekiyor.

“Millet İttifakı”nı yenilgiden, HDP’yi ve destekleyicilerini hezimetten kurtarmaya çalışmak gerekiyor.

Bunun için bir imza kampanyası başlattım.