8 Şubat 2021 Pazartesi

Sivil İtaatsizliğin Tam Zamanıdır. "Bu "Suça" Ortak Oluyoruz"

 


Sivil İtaatsizliğin Tam Zamanıdır. "Bu "Suça" Ortak Oluyoruz"

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde okuyan Beyza Buldağ, 7 Şubat'ta (dün) İzmir’de evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Buldağ, Boğaziçi direnişi ile ilgili @boundayanisma hesabını yönetmek, Cumhurbaşkanı’na hakaret ve halkı kin, nefret, düşmanlığa ve suç işlemeye tahrik etmekle suçlanıyor.

Cumhurbaşkanına hakaretin delili veya gerekçesi de "12. CB'ye mektup", yani tam da "Boğaziçi Öğrencilerinin Yazdığı "12. Cumhurbaşkanına Açık Mektup"u ben de imzalıyorum" başlığıyla açtığımız imza kampanyasının konusu olun mektup.

Bu durumda bu kampanyanın ne kadar önemli olduğu ve iktidarı ne kadar yaralayacağı Beyza Buldağ'ın bu gerekçeyle tutuklanması nedeniyle de görülmüş bulunuyor.

Şimdi bizler de Beyza Buldağ'ın "suçunu" işleyerek bu "suça" ortak olarak, bir sivil itaatsizlik hareketi başlatmalıyız. Bu aynı zamanda Beyza Buldağ'ı koruyacaktır. 

Barış İçin Akademisyenler "Bu suça ortak olmayacağız" diye bir bildiriye imza kampanyası açmışlardı.

Şimdi Beyza Buldağ'ın ve 12. Cumharbaşkanı'na Mektup" u yazan Boğaziçi öğrencilerinin "suçuna", "bu suça ortak oluyoruz" diyerek ortak olmalıyız..

Bu nedenle herkesi "bu 'suça' ortak olmaya" davet ediyoruz.

Demokrasi Gönüllüleri

"Boğaziçi Öğrencilerinin Yazdığı "12. Cumhurbaşkanına Açık Mektup"u ben de imzalıyorum" Girişimi

İmzalamak için linki tıklayınız

https://www.change.org/bendeimzaliyorum