12 Mayıs 2018 Cumartesi

"Adil, Özgür, Eşit ve Hilesiz Bir Seçim İçin Selahattin Demirtaş Serbest Bırakılsın" İmza Kampanyasını destekleyelim ve başkalarının desteğini sağlayalım


Değerli Seçmenler,
Adil, Özgür, Eşit ve Hilesiz Bir Seçim İçin Demokrasi Gönüllüleri” tarafından Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması ve onun da diğer adaylarla eşit koşullarda yarışabilmesi için bir imza kampanyası başlatılmış bulunuyor.
Bu kampanyayı desteklemek için Selahattin Demirtaş’ı veya HDP’yi beğenmek veya desteklemek gerekmiyor.
Bu kampanya demokrasiyi, eşitliği, hilesiz bir seçimi destekleme kampanyasıdır.
Tüm seçmenler katılmalıdır.

Kampanyanın adı ve adresi şöyledir:
Sayfanın adresi şöyledir:
Kampanya amacını ve gerekçesini şu şekilde ifade etmektedir:

“"Kimse fikirlerinden, görüşlerinden, inançlarından dolayı farklı bir muameleye uğratılamaz ve cezalandırılamaz".
Demokrasi, tüm fikirlerin eşit koşullarda yarışması ve yurttaşları kazanması varsayımına dayanır.
Selahattin Demirtaş'ın, hiç bir mahkumiyeti olmadan tutuklu bulunması zaten esastan tutukluluğun bir fiili cezaya dönüştürülmesidir. Çünkü bağımsız mahkemelerce açık olarak ve yasalara dayanarak verilmiş bir karar olmadıkça herkes masum olarak kabul edilir ve edilmelidir. Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğu her şeyden önce bu ilkenin ihlalidir.
Kaldı ki Selahattin Demirtaş seçilmiş bir vekil ve mecliste grubu olan güçlü bir partinin Genel Başkanıydı ve halen de önemli bir yöneticisidir.
Milletvekili dokunulmazlığı her şeyden önce vekillerin tam bir özgürlük içinde kanunlarca yasak olarak bile görülmüş olsa böyle fikirleri bile savunmaları için vardır. Çünkü bugün yanlış görünen .bir düşünce veya hareket yarın doğru görülebilir. Aksi takdirde böyle bir değişim olanaksız olur.
Selahattin Demirtaş'ın bir vekil ve parti başkanı olarak tutuklanması parlamentarizmin en temel ilkelerinden birinin, dokonolmazlık ilkesinin çiğnenmesidir.
Bugün Cumhurbaşkanı adayı olduğu durumda bu sadece Selahattin Demirtaş'ın hakları ve hukukunun değil, yurttaşlar ve seçmenlerin de eşit ve özgür koşullarda birbiriyle yarışan görüş ve kişiler arasından seçim yapma hakkının bir gaspı anlamına gelmektedir.
Bu duruma son verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ni, Yargıtay', Yüksek seçim Kurulu'nu göreve çağırıyoruz.
yurttaşlık haklarımızın bir gaspı olan bu hukuksuz, adaletsiz ve demokrasinin en temel ilkelerine bile aykırı olan bu duruma son vermek ve asgari ölçüde adil bir seçim için Demirtaş serbest bırakılmalıdır.
Bu vesileyle tüm seçmenleri bu hakkı ve eşitliği sağlamak için bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz.
Adil, Özgür, Eşit ve Hilesiz Bir Seçim İçin Demokrasi Gönüllüleri”
*
Kampanyayı ilk gün 10.000’den fazla kişi imzaladı.
İkinci gün bitmeden 20.000 imzayı aştı.
İlk aşamada 100.000 imzayı hedeflemektedir.
Bunun için lütfen herkes siyasi eğilimi ne olursa olsun, bu kampanyayı imzalamalı, dostlarını, tanıdıklarını bu kampanyadan haberdar etmeli ve onları da imzalamaya çağırmalıdır.
Bu kampanyaya katılım ne kadar güçlü olursa seçime hile karıştırma planları olanları da o kadar caydırıcı olacaktır.
Ben imzaladım. Sizleri de imzalamaya davet ediyorum.
Sizler de böyle mektuplar aracılığıyla tanıdıklarınızı imzalamaya çağırınız.
Demir Küçükaydın


Hiç yorum yok: