31 Mayıs 2024 Cuma

Gezi ve Sonrası Üzerine Değerlendirmeler ve Yayınlarım

 Bugün 2024 yılının 31 Mayıs’ı. Herkes Gezi ile ilgili paylaşımlar yapıyor. Ben de bu vesileyle Gezi ile ilgili yazı, kitap ve derlemelerimi bu vesileyle paylaşayım, belki birileri okur veya okumak üzere indirir diye düşündüm.
(Kitapların Hepsi EPOB ve PDF formatlarıyla şu adresten indirilebilir:
https://disk.yandex.com.tr/d/0ZtffjJxxOmk7g )

Gezi ile ilgili yazı ve yayınlarım şunlardır:

1)    Neredeyse Gezi’nin hemen her günü yazdığım, bloğumda yayınladığım ve e-mail aracılığıyla elimde adresi bulunanlara yolladığım yazılar. Bildiğim kadarıyla Gezi döneminde en çok yazı yazandım. Beni Gün Zileli ve Foti Benlisoy izliyordu.

https://demirden-kapilar.blogspot.com/

2)    Daha sonra bu yazıların içinden en önemli ve uzunlukça uygun olanlarının sayfa sayısı sınırlamaları nedeniyle bir derlemesi yapıldı ve kitap olarak Köksüz Yayınlar tarafından “Gezi Direnişi Yazıları 1 Hazıran – 29 Temmuz” adıyla yayınlandı. Ancak yayın sürecindeki aksaklıklar nedeniyle kitap olarak çıkması çok gecikti ve gezicilere ulaşamadı.
https://disk.yandex.com.tr/i/uSWcYxp1WYy-4A

3)    Daha sonra bu dönemde yazımış yazıların tamamını kendim derleyerek o dönemde tüm yazdıklarım bir arada el altında bulunsun diye bir dijital versiyonunu yaptım. Bu dijital versiyonu “Gezi Direnişi Yazıları 1 Hazıran – 29 Temmuz (Tüm Yazılar)”  başlığıyla internette yayınladım.
https://disk.yandex.com.tr/i/8LzM77FSfRL4RQ

4)    Daha sonra Gezi’nin altıncı yılında, 31 Mayıs 2019’da Geziyle ilgili çeşitli toplantılar için yazılmış veya Gezi değerlendirmelerinin değerlendirmelerini içeren bir derlemeyi “Gezi Hareketenin Dersleri ve Analizi 2019” başlığı ve “Gezi sonrası değerelendirmeler ve yapılmış başka değerlendirmelerin değerlendirmeleri” alt başlığıyla yine dijital olarak yayınladım.
https://disk.yandex.com.tr/i/N3KthfpfBT8wpw

5)    Daha sonra Önceden yaptığım Tüm Gezi Yazıları Derlemesini, bu gezi sonrası dönemde yapılmış değerlendirmelerle birleştirerek “Tüm Gezi Yazıları ve Sonraki Değerlendirmeler” başlığıyla yine dijital olarak yayınladım.
https://disk.yandex.com.tr/i/AmitIKlY7t2HOw

6)    Ayrıca “Gezi İsyan Özgürlük Sokağın Şenlikli Muhalefeti Kitabına Katkı” olarak yazdığım “Gezi Hareketinini Sorunları” yazıyı da ayrı bir kitap olarak yine dijital biçimde yayınladım.
https://disk.yandex.com.tr/i/bJb0VFjCVsyyiA

7)    Ve nihayet “Gezi Aynasında Marksizm” sempozyumu vesilesiyle yazdığım “Marksizm Aynasında Gezi - Gezi Aynasında Marksizm” başlıklı yazıyı bu kitapta da yine ayrı bir başlık altında yayınlıyorum. Ancak bu yayın ayrıca, Kadıköy’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin ben konuşmacı olduğum için sempozyuma yer vermekten vaz geçmesi nedeniyle yazdığım yazıyı da bu kitabın içine koymuş bulunuyorum.
https://disk.yandex.com.tr/i/nslHw1XOh0VO6Q

8)    Aslında daha sonra özellikle Parklara ve forumlara çekildikten sonra yazdığım yazılar ve pratik çalışmalar bulunmaktadır. Ancak bunları henüz derlemiş değilim. Ayrıca sanırsan daha sonra yazdığım bazı yazılar da olabilir. Bütün bu yazıları eğer imkan bulursam ilerde derlemeyi düşünüyorum.

Durum özetle böyledir.

Bugün bütün bu yayınları bir arada paylaşacağım. Belki birileri okur.

Demir Küçükaydın

31 Mayıs 2024 Cuma

Hiç yorum yok: